tisdag 22 mars 2011

nu tinar det.....

Tänk att jag äntligen ser ett slut på den här långa, kalla, hemska vintern. Det har varit för kallt för allting, ja, t o m att andas ibland. Men nu är jag igång igen, oroar mig inte för att bilen ska frysa ihop under träningspassen, enda bekymret är att det slaskar så min nytvättade bil är snart grå igen, men snart kan vi ju tvätta hemma. Igår var dom och skrapade gatan så nu syns asfalten på den, snödrivorna är dock höga så hoppas föräldrarna låter bli att låta barnen ta ut cyklarna. När våra var små var det valborgsmässoafton som gällde, nu borde dom vänta till påsk åtminstone, den är ju sen i år.
Till påsk plogas också vägen ner till vår stuga. Ska bli skönt att sitta med en termos choklad och lyssna på alla fåglar som börjar återvända. Isen har inte gått då, man kan åka skidor på den om det nu inte blir så mycket vatten på den.
"Vår" fasantupp har fått vårkänslor. Hela vintern

har honan varit vår gäst, nu har tuppen kommit och uppvaktat henne. Hon blev så irriterad så hon flydde till nästa kvarter, men han går här och ropar trumpetande. Han har samma mattider som oss så det gäller att inte slamra när vi plockar bort. Tog några bilder idag från köksfönstret när han står i gropen vid "sitt" hus, och när han pulsar genom snön som inte bär honom på alla ställen. Han är stor o tjock och det har varit varmt så skaren har släppt.

1 kommentar:

Gunilla Dahl sa...

Ja, nu är den efterlängtade våren inte alltför långt borta! Och du, vilka härliga bilder! /Kram